Bitmaat bepalen

STEP-01
MEET DE MOND VAN HET PAARD VOOR EEN LOS EN VAST WANGSTUK

Noteer de traditionele mondmeting en nogmaals na voorzichtig de lippen samen te drukken.

Bombers Loose Ring
Losse Ring

Voeg 5 mm toe aan de traditionele meting, om beknelling te voorkomen.

STEP-02
HOUD REKENING MET HET MONDSTUK
Bombers Flexible
Flexibel
Bombers enkel gebroken
Enkel gebroken
Bombers Fixed
Vaste Ring
Bombers Loose-and-Fixed
Tube Ring
Bombers dubbel gebroken
Dubbel gebroken

Voeg 10 mm toe om het mondstuk goed in de mond te laten komen.

Druk de lippen samen tot ze goed aansluiten, zodat het mondstuk niet van links naar rechts door de mond kan bewegen.

Bombers Semi-Broken
Semi gebroken

Dit mondstuk heeft een beperkte beweging en zit redelijk recht in de mond, voeg 5 mm toe.

Bombers-Solid
Vast

Geen extra breedte vereist.

Hoe de bitmaat opmeten

INTERDENTALE RUIMTE

Positioneer over het breedste deel van de onderkaak en vermijd obstructies.

mouth-Without-Bit

De juiste pasvorm van het bit is van vitaal belang voor het comfort van het paard. Een veel te klein bit kan leiden tot beknelling van de lippen, maar een te groot bit kan voor nog meer problemen zorgen.

We hebben alleen geleerd om te kijken hoe het bit aan de buitenkant van de lippen past, zonder te kijken hoe het bit binnenin de mond functioneert. Als het mondstuk te groot is, bewegen de gewrichten en kunnen de rondingen verkeerd in de mond zitten. Dit leidt ertoe dat het mondstuk druk uitoefent op plaatsen waar het niet zou moeten zijn.

Mouth-With-Bit

Een te groot bit zorgt ook voor te veel beweging in de mond. Het bit van links naar rechts door de mond laten glijden. Deze beweging veroorzaakt ongemak en achtergrondgeluiden voor de hulpmiddelen van de berijder. Als het gaat om het selecteren van de juiste maat, moeten we rekening houden met de werkelijke mondmaat van het paard, maar ook rekening houden met hoe vlezig de lippen zijn, hoe breed de onderkaak is en waar de tanden van het paard zijn in verhouding tot waar het bit zal zitten.

Neem contact op voor meer informatie … wij gaan voor gelukkige paarden.

Externe drukpunten

Cheek-pressure-point-icon
Wang

Alle wangstukken, al dan niet opzettelijk oefenen druk uit op de wang om buiging te stimuleren.

Vaste wangstukken zijn ontworpen om buiging te stimuleren, zij zitten dicht bij de wangen met een glad oppervlak.

Losse wangstukken moeten iets van de lippen af zitten.

Curb-pressure-point-icon
Kin

De druk op de kin wordt uitgeoefend via een kinriem of kinketting. Kindruk wordt gebruikt in combinatie met het gebruik van het mondstuk en optioneel neus- en atlasdruk .

Een kinriem zit hoger dan de kinketting en oefent een zachtere druk uit, de kinriem houdt het bit ook op zijn plaats en kan regelen wanneer de atlasdruk is ingeschakeld en het mondstuk wordt gebruikt. Het voegt ook een derde plaats toe om de druk weg te nemen.

Nose-pressure-point-icon
Neus

Het gebied waar het neusbot eindigt en het kraakbeen begint, is bedekt met een zeer dunne laag huid, en daarom gevoelig, er moet voor gezorgd dat er geen druk op het kraakbeen wordt uitgeoefend.

Druk op de neus bevordert buiging bij de nek.

Bombers bitten hebben maar één wangstuk waarin neusdruk is opgenomen.
De Bombers Hybrid

Atlas

Druk op de nek stimuleert het paard om zijn hoofd te laten zakken en te buigen. Wanneer het paard in een frame wordt gebogen, spreekt het zijn nek, rug en achterhand aan, wat meer kracht in beweging zal creëren.

Bomber stelt voor om je hand onder het hoofdstel te plaatsen waar de nek is. Simuleer de teugelactie om zelf de uitgeoefende druk te ervaren.

Interne drukpunten

Bars-pressure-point-icon
Lagen

De druk op de lagen wordt over het algemeen goed ontvangen en zal flexie van de nek stimuleren.

Bomber raadt aan om de druk van de bitten naar de lagen te verplaatsen terwijl de tong wordt ontlast.

Tongue-pressure-point-icon
Tong

Alle bitten oefenen wat druk uit op de tong, wat buiging bij de nek bevordert.

Streef naar een ontspannen tong en kaak. Dit vertaalt zich in een ontspannen nek, wat leidt tot een ontspannen rug en vrij bewegende achterhand en schouder.

Lips-pressure-point-icon
Lippen

De lengte van de glimlach bepaalt ook waar het bit zit. Optimaal is voor de premolaren, over het breedste gedeelte van de onderste lagen.

Vlezige lippen kunnen ook lichtjes worden samengeknepen met een vast wangstuk om een goede pasvorm te krijgen.

Pinch-pressure-point-icon
Druk

Alle gebroken bitten zorgen voor wat druk.

Enkel gebroken bitten zoals de trens zorgen voor de meeste druk.

Dubbel gebroken bitten zorgen allemaal voor wat druk, bepaald door de breedte van het midden component.

Methodologie

Het evenwichtspunt van het paard is zijn hoofd, in tegenstelling tot katten, honden waar het evenwichtspunt in de staart zit.
Door naar het frame en gedrag van een paard te kijken, en in het bijzonder zijn hoofd, kan weerstand worden geïdentificeerd en hoewel er steeds meer bitveranderingen zijn, kan de Bombers Methodologie helpen om een goed paard geweldig te maken.

Het doel

Het paard neemt contact en is ontvankelijk voor contact, het hoofd is rustig en comfortabel, met een ontspannen mond en verhoogde speekselvorming.

Conformatie

Voordat het bittenproces begint, moet de conformatie van het paard worden bekeken, voor alle factoren die kunnen bijdragen aan de bitdruk en de voorkeuren van het paard.

Neem een holistische kijk voordat je een bit kiest… het is belangrijk om te onthouden dat het hele paard een onderling verbonden machine is, waarbij veel factoren perfect in balans moeten zijn om harmonie te vinden.
Een factor daarvan is het bit en de directe relatie met de tong van het paard.

Zoek bij het passen van een bit naar negatieve weerstand tegen het bit, duidelijke signalen van het paard vanwege het bit alleen… en niet van een externe factor.

Interne Factoren

– Gehemelte
– Tong
– Haaktanden, premolaren en glimlach
– Wolf tanden
– Lippen, kaken en wangen
– De onderkaak

Conformatie

– Nek
– Rug
– Tanden
– Kreupelheid
– Algemene conditie
– Gedrag

Product verzorging

MAX-90kg-Icon
Max 90KG

Bombers is trots op het streven om het hoogste niveau van productie en vakmanschap te garanderen. Om die reden hebben we een maximumgewicht van 90 kg toegevoegd aan bepaalde bitmodellen, namelijk de Barrel, Bomber Blue en kabelmondstukken.

CHEWABLE-Material-Icon
Kauwbaar - geen garantie

Sommige mondstukken zijn niet geschikt voor paarden die kauwen – er wordt geen garantie geboden op slijtage van deze materialen:

– Kabel
– Leer
– Flexibele buis
– Bomber Blue
– Moulded

Moving-Parts-Wear-Icon
Bewegende onderdelen

Mondstukken met gewrichten zullen na verloop van tijd slijten. Controleer je Bombers Bit voor gebruik, stuur ons een afbeelding als je wilt dat deze wordt beoordeeld. Messing is een zacht metaal en zal na verloop van tijd sneller slijten.

OXIDISATION-Icon
Oxidatie

Let op: door oxidatie zal het blauwe Sweet Iron bij gebruik vervagen.

Stainless20Steel20Icon
Roestvrij staal, sweet iron & messing

Bombers gebruikt alleen het allerbeste roestvrij staal. In sommige producten wordt messing gebruikt. De meeste van onze mondstukken zijn gemaakt van blauw Sweet Iron, omdat het:

– oxideert gemakkelijk
– stimuleert speekselvorming
– helpt bij acceptatie
– is warm en zoet
Onze bitten moeten na elk gebruik worden gewassen en op slijtage worden gecontroleerd. Als het bit enige tijd buiten gebruik is geweest, kan een keukenschuursponsje nodig zijn om opgebouwde oxidatie te verwijderen.

Leather20Icon
Leer

100% natuurlijke lederen mullen vorm geeft een sterke tong en wat druk op de lagen. Geschikt voor paarden die bezwaar hebben tegen metaal. Veeg het leer na elk gebruik af met een schone, droge doek en breng regelmatig een leerconditioner aan.

– Laat het leer niet in water of zeep weken.
– Gebruik geen schoonmaakproducten die niet voor leer zijn bedoeld.
– Bewaar lederen bitten niet in direct zonlicht.

Flexible20Tube20Icon
Flexibele buis

Een op maat gemaakte PVC-buis biedt een uitzonderlijk zachte optie, door gelijkmatige druk uit te oefenen op de tong en staven. Bijzonder geschikt voor paarden die bezwaar maken tegen metaal. De Bombers-buis is UV-bestendig, vrij van zware metalen, wat betekent dat hij niet giftig is en dat het pigment FDA-goedgekeurd is.

Bomber Blue Icon
Bomber Blue

Het nylon composietmateriaal is licht in de mond en stimuleert speekselvorming terwijl de poort de tong verlicht. Het is bijzonder geschikt voor paarden die bezwaar hebben tegen metalen mondstukken. Het materiaal is niet giftig met een roestvrijstalen kern.

Cable Icon
Kabel

Bomber’s revolutionaire kabelbitten

Verwijdert de middenschakels, waardoor een gladder, comfortabeler mondstuk ontstaat.
Biedt een stijfheid die het notenkrakereffect beperkt en heeft een terugvering.
De kabel zorgt voor enige laterale onafhankelijkheid tussen elke teugel
De kabelbuizen zijn vervaardigd uit helder nieuw flexibel PVC-compound. Het is vrij van zware metalen, wat betekent dat het niet giftig is en het pigment is goedgekeurd door de FDA.

Patentnummer: 2015/07341

Moulded Mullen Icon
Moulded Mullen

De interne flexibele roestvrijstalen kabelkern is spuitgegoten met een op maat gemaakt, niet-giftig, UV-bestendig, door de FDA goedgekeurd flexibel synthetisch materiaal.

Het voorgevormde materiaal van Bombers is uniek ontwikkeld om 3 belangrijke kenmerken te garanderen: textuur, duurzaamheid en comfort.